Sprong in het diepe

Het is zover! Vandaag is het 15 juli; de dag dat onze jongste 21 jaar wordt. Een mijlpaal voor hem en voor ons als gezin.  Een prachtige dag om een nieuwe stap te zetten.  De start van BDL Uitvaartzorg.

In de afgelopen weken heb ik de laatste voorbereidingen getroffen en tussendoor ook nog genoten van een heerlijke vakantie met mijn man. Nog even tijd voor elkaar voordat ik 24/7 bereikbaar ben. Nog even een kleine pas op de plaats, voordat mijn ‘nieuwe leven’ begint. Nog even diep ademhalen voor de grote sprong in het diepe.

Ja, zo voelt het. Een sprong in het diepe. Ik ga het echt doen. Een totaal nieuw bedrijf beginnen. Het is spannend, doodeng (what’s in a name), super uitdagend. Ik voel dat ik dit kan, maar ik moet het nog bewijzen. Voor mezelf en voor anderen.

Het komt goed. Ik voel me weer als de 21-jarige jonge vrouw, die op het punt staat om voor de eerste keer naar Italië te reizen. Als chauffeur van een touringcar, met 50 gasten aan boord. Nog nooit een bergweg gereden, nog nooit een groep meerdere dagen begeleid in het buitenland. Maar dat ging goed, meer dan fantastisch en ik vond het geweldig. Het was mijn ding!

Diep in mijn hart weet ik dat een uitvaart begeleiden óók mijn ding gaat worden. Dus… hoe spannend ook ik het ook vind, ik ga het doen. Het komt goed. Ik voel het. Ik vertrouw op mijn intuïtie. Ik volg mijn hart. Ik waag de sprong in het diepe.

15 juli 2021