De laatste reis
Een laatste groet
Een ode aan het leven
Bitterzoet
Liefde en smart
In ons hart

UITVAARTSPREKER
Als je kiest voor een kerkelijke ceremonie, dan is de dominee, pastoor, pastor, de voorganger van jouw geloofsgemeenschap, inhoudelijk betrokken bij de invulling van de plechtigheid of dienst.
Als uitvaartbegeleider beperk ik me dan tot de logistieke zaken en zorg ik, in goed overleg met de voorganger, dat alles mooi op elkaar aansluit.
Bij niet-kerkelijke uitvaarten is de invulling geheel aan jou/jullie.

Je kunt ervoor kiezen om de ceremonie helemaal zelf vorm te geven, te organiseren en ook zelf als nabestaanden te spreken. Dat is heel mooi en waardevol!
Niet iedereen is daartoe in staat, in deze emotionele dagen. Dan kan het inhuren van een uitvaartspreker (of ritueel begeleider) waardevol zijn.

Als ervaren uitvaartspreker ben ik graag behulpzaam bij het vormgeven van de afscheidsceremonie en, indien gewenst, te spreken tijdens de plechtigheid.

Dat kan ook als je voor de uitvaart een andere ondernemer inschakelt of als je de uitvaart zelf regelt. Jullie wensen zijn leidend, wat past bij de overleden dierbare. Alles is goed, zolang het goed voelt voor jezelf. Nog steeds kun je heel veel zelf invullen: een bloemstuk maken, het ‘in memoriam’ schrijven, gedichten en/of muziek uitzoeken, een fotoserie maken etc.

DE KRACHT VAN EEN DIALECT
Mijn opvoeding was meertalig: zowel in het Nederlands als in de streektaal Twents. Uiteraard beheers ik het Nederlands. Praten in het Twents geeft voor echte Tukkers een stukje ‘vertrouwdheid’, dus bij mij ‘mag ie ok Twents proaten’.
Als uitvaartspreker kan ik, indien gewenst, in het Twents voorgaan.
Een mooie en persoonlijke afscheidsceremonie kan helend zijn in het rouwproces.